Snö i massor...

Kom upp till byn på freda em. Det var just så att vi hann med 12 bussen, såg på biljettens sen att den var köpt 11.59, tack söta syster för skjutsen :-) Var på kvällen förbi hos Christer & Linda, stoor mage hade Linda å det var dax när som helst. Å faktiskt så åkte dom in till G-vvare igår morse å strax efter 13-tiden igår fick dom en söt liten prinsessa :-) Själva var vi på kaffe/te runda, hann med några ställen. Samt att vi var förbi i K-vaara å skottade undan en massa snö (Ok, Peter skottade å jag sopade)  kollade så att det var varmt i huset å så. På kvällen var vi förbi hos Peter & Lena. Kikade på Elias orm...inget som jag skulle vilja ha som husdjur. Bella hade fått en fisk, å jag tror att vi ska vara å kika på nått sånt till Ellis i julklapp, hon har pratat länge om att hon vill ha en.

Har packat klart allt, å tror att vi snart ska börja åka in till Pajala. Ska spendera några timmar på buss, men det ska bli skönt att komma hem. I morgon blir det nog att ta det lugnt, kanske in till stan för att fixa födelsedagspresent å kanske en å annan julklapp. Borde dra fram resten av julpyntet åxå, Ellis vill se på julkalendern redan på morgonen så det blir att ställa klockan på 7.15...tur att vi har tv i sovrummet :-)

*pussar*

Älskarinna, beundrare eller knäppis

Håller på att bli galen, har nu en ca en veckas tid ringt ett dolt nummer på vanliga telefonen å varje gång när jag svarar så lägger dom på.

Här är mina alternativ: Peter har en älskarinna som ringer å psykar (inte såå troligt), en beundrare, knäppis eller telefonförsäljare. Är antagligen det sistnämnda...men det stööör mig!!!

Nu har jag fått upp lite julgrejer, resten får jag ta nästa vecka. Måste nämligen ner i förrådet å leta reda på ljusstakar å stjärnor.
 
Fått höra att min moster å hennes man är fast i Bangkok, får hålla tummarna för att dom slipper hem snart. Mamma ringde från soliga Spanien åxå, var härligt att få prata lite med henne. Är ju van vid att prata med henne typ varannan dag så det känns konstigt när det är 2 veckor sen vi sist pratade. Tur att det bara är en vecka kvar tills dom kommer hem :-) Ska vara å kika till deras hus när vi åker upp i helgen.

Nu ska jag få Ellis i säng

*pussar*

En fundering....

Varför blir alltid ena ögat mycke bättre än det andra när man sminkar sig?? Fler som har samma fundering ;-)

Varit på stan en sväng å gjort lite ärenen. Åt lunch med sötisarna Maria å Angelica :-)

Nu blir det städning, packning, julpyntning å matlagning..

*pussar*

inget spec idag

Har faktiskt inget spec att skriva idag..... funderar lite.....återkommer om jag har nå mer intressant att skriva.....


Giraffen har inget att göra med ovanstående text, han bara dök upp när jag googlade på "fundersam"

Glömde....

Visst ja, glömde tipsa om en kul sida jag hittade på en annan blogg. Man kan leka lite med foton, å det bästa är att man inte behöver registrera sig :-) Den sidan hittar du här

Tomten jag önskar mig.....


Jag vet att det kan bli svårt att fixa nu innan jul...men det går bra att leverera den i aug-sep-okt eller när du har tid :-)


Sol, bad & värme, vem skulle inte tacka nej ?


Vill bli bättre på att fota, så en sån här skulle passa bra
 

Fikasugen??


Hejdå tusenlappar

Varit till tandläkaren nu på morgonen, var som jag trodde. Hade tre hål :-( Så nu har jag inbokat tre tisdagar i rad i slutet av jan/feb för att fixa dom. Tur i alla fall att det inte var nå akut.

Syskonfotograferingen igår gick åxå bra, tog på mig å Ellis tesammans åxå. Blir spännande att se hur det blev. Lillebror tog det ca 20 min att få liv i på morgonen, å bakis var han. Efter fotograferingen åkte vi ut till storheden å åt på Max, Peter var åxå å bytte skorna som han köpte i fredags. Var inge fel på skorna, men är lite jobbigt att gå med två vänsterskor ;-) Sen blev det att slappa framför tv:n å kolla film med Ellis. Pappa var åxå förbi en sväng, innan han skulle å jobba.

Idag blir det nog lugnt, Peter åker väl å jobbar på några timmar. Tror jag å Ellis ska baka vaniljbullar, var inget roligt väder ute så vi passar på å myser inne i stället. Blir spännande å se om det kommer igång nån budgivning på huset i veckan...

*pussar*

Lördagkväll

Var tur att jag bokade tid hos tandläkaren till på månda, börjar känna av en tand...misstänker hål :-( Annars har helgen varit super hitills. Var till Leos lekland igår efter att Ellis kom från dagis. Har lekt å busat så att jag har träningsvärk, den där tigerrutschkanan är inte att leka med ;-) Lillebror dyk upp igår kväll, han hade med en bunt filmer som jag hoppas han lämnar kvar så har jag nå roligt att göra i veckan. Idag hann jag knappt stiga upp föränn min pappa plingade på, han är åxå i stan. Kollade lite skidor med honom, å såg Charlotte Kalla gå i mål som etta :-) Sen åkte jag å Ellis in till stan för att möta upp resten av min familj. Var på bio och såg "Mamma Mu & Kråkan" med syster och Meya. Den var bra, men huvva vad kallt det var i salongen.

I morgon blir det att stiga upp tidigt, ska å ta syskonfoto. Blir intressant att se hur jag ska få upp lillebror som e ute å festar just nu.

Lisa: Kul att du har hittat hit :-) Saknar dig i massor, tittar ännu efter dig så fort jag är inne på Åhlens. Hoppas ni har det kul å njuter av livet. Kom hem snart så får vi ha en sushikväll

Sen måste jag ju tacka min söta lillsyster som har sytt en superfin kjol åt Ellis :-)

*pussar*


Jag & böcker

Jag har alltid älskat att läsa, när jag gick mellanstadiet läste jag ca 2 böcker i veckan. Även fast jag älskar att läsa så drar jag mig för att börja på en bok just för att jag vet hur osocial jag blir. Jag är en sån som läser fort å det tar ca 2 dar för mig att läsa ut en bok, lite beroende på hur lång den är. Samtidigt så hatar jag att läsa ut en bok, jag vill veta mer, vad hände sen? Speciellt om den har varit en extrabra, jag kan nästan lite gå å sura över att den tog slut.

Upptäckte ljudböcker för nått år sen. Det är lite mer frihet med att lyssna, brukar städa, laga mat, promenera samtidigt å då känner jag mig kanske lite mer aktiv i alla fall. Fast är samma där, hatar när den är slut. Lyssnade klart på Liza Marklunds "Under Solen" igår å nu går jag omkring och är lite rastlös. Vill börja med en ny bok, men tror att jag ska vänta lite.... Finns en annan bok som borde läsas, men den går jag å drar ut på av en annan anledning, den är så förbannat tråkig. Men måste ta tag i den, är nämligen körkortsteoriboken..... huvva, den är INTE kul.

Nä, ska ta itu med lite helgstädning...ska till syster senare å vara barnvakt åt hennes små söta troll :-)

*pussar*

I Ellas värld

Ellis fick bestämma middag idag så det blev heeelt otippat potatis, seij & äggsås. Dom flesta som läser den här bloggen vet hur seg å krånglig Ellis kan vara på att äta. Hon kan sitta upp emot 40 min och äta, å oftas får man sitta å tjata på henne. Men när man lagar det här...... gjorde en ordentlig portion åt henne å började göra klart min, när jag satte mig vid bordet så ville hon ha sin andra portion. Kan meddela att det aldrig händer annars. På 15 min hade hon ätit två portioner å var mätt å belåten. Gissa om jag var glad :-) Fick önskemål om att jag skulle laga samma mat varje dag, kanske i Ellis värld skulle det funka. Men jag skulle nog lessna på nån dag ;-)

Annars så har vi bakat chokladrutor å varit uten en stund.

Hade ett litet nederlag idag, men är väl som dom säger: Är bara att ta nya tag. Fast det tar jag i morgon, ikväll måste jag få hämta andan å få vara lite besviken.

*pussar*


Julklappslista

Har 19 pers på min julklappslista, å då det är utan Ellis å Peter. Nån som har fler? ;-)


Helgen

Helgen har varit super lugn. Var Idol-mys på fredan med popcorn å juleskum. Igår fick jag sovmorgon, så jag sov till ca 10 medans Ellis & Peter steg upp strax efter sju. När jag väl steg upp så var jag snorig å nös som bara den å all energi var borta :-( Pysslade på här hemma å sen kom Peters morbror med fru + två av deras barn å hälsade på. Efter att dom hade åkt så spelade vi lite TP, sen skickade jag iväg dom till godishuset medans jag lagade middag. Att jag aldrig lär mig, man tycker ju som att efter 8 år så vet Peter vad jag tycker om för godis. Men nej, varje gång det är han som plockar så blir det mest konstiga blandningar. Var ju inge vidare tv-utbud igår, men hittade en film på Tv 400 eller Tv 4+ kommer inte ihåg. Nåja, filmen hette "Citronträd och Motorolja", har velat se den ett tag. Den var mysig å hyfsat bra, inget jag hade betalt för att se på bio i alla fall.

Sov lite oroligt natten till idag, först höll Ellis på å tjorva där vid tre. Å när hon väl hade kommit över å vi hade lyckats somna om så ringde min mobil kl 03.37. Eftersom det var skyddat nummer så klickade jag bort samtalet, ångrade mig typ i samma stund jag tröck på knappen, tänk om det hade hänt nått. Nåja, det ringde ju inte igen så.... Fick  sovmorgon igen å måste ha lyckats sova bort förkylningen *skönt' Drog i väg till Teknikens hus alla tre å har varit där några timmar.

Nu har Peter åkt å jobba å Ellis har lagt sig. Kollar "Ensam mamma söker", förhoppningsvis är det nån bra film sen. Om inte så har jag alltid min ljudbok :-) Lillebror ringde å sa att han tänkte dyka upp nästa helg, trevligt har inte sett honom på ett tag.

Nä, nu ropar Ellis från sängen, måste gå.

*pussar*


Sushikoma

Jopps, skämmde bort mig själv å köpte sushi till middag åt mig. Det var såååå gott :-) Fast resten av familjen tittade väldigt skeptiskt på min mat, dom var nog glada över att få hamburgare å strips i stället. Även fast jag inte fick Ellis till att smaka så var hon väldigt nyfiken, så vi får väl se om hon kommer att våga sig på det nån gång i framtiden. Hade tänkt fota läckerheterna, men kom ihåg det efter att jag hade ätit typ hälften så då fick det vara.

Annars har vi inte gjort så mycke idag, varit ut på storheden å storhandlat samt varit till Gammelstan å hämtat fotona på Ellis som vi sen kommer att ge bort i julklapp. Regnat har/gör det åxå, så nu är all snö borta :-(  Har bokat tandläkar tid åt mig å Ellis. Är rädd för att det kan bli dyrt för min del......är bara att hålla tummarna.

Nä, huvva den här sushikoman var inget att leka med. Har poppat popcorn å ska ha lite fredags mys å kolla Idol. Tror jag ska vila en stund innan den börjar......

Chokladbollar



Jag å Ellis fick inspiration och slängde ihop en halvsats chokladbollar, tror ni dom finns kvar till morgondagens Idol-mys??

Jag vill, jag vill, jag vill....

...nej det har inget med det förra inlägget, ang det så har jag INTE bestämt mig till 100%. Vaknade i morse lite tidigare än vanligt eftersom Ellis skulle vara på dagis redan 7.30 i stället för 8. Nåja, såg redan igår kväll innan jag gick å la mig att det låg ett tunnt vitt täcke på marken, men döm av min förvåning så låg den kvar när jag vaknade, å det hade kommit mer :-) Är inte så förtjust i vintern i sig, med kyla, halka m.m.(Maria vet hur det kan gå när det är halt ;-))  Men just såna här dagar när det bara är någon minusgrad, lite nysnö å solen som skiner.... det är så mysigt. Fick nästan lite julfeeling i morse, blev sugen på att dra fram julpyntet redan nu :-)

Fick morgonbesök av AK, så vi har surrat på i massor. Min sötis, vi måste hitta på mer saker tillsammans. Kan nästan säga att hon ligger i samma klass som mig ang effektivitet å planering ;-)

Nu till dagens rubrik:

Jag vill åka till IKEA å shoppa loss
Jag vill vinna pengar å spendera dem på en resa till ett varmare land låångt bort
Jag vill ha en städfirma som kommer hem å gör en storstädning av lägenheten
Jag vill, önskar och håller tummarna för att det jag önskar allra mest ska hända snart....

*PUSS*


Funderar......

det här funderar jag över....

Tack Maria för att du lärde mig hur man lägger in länkar :-)

Nu ska jag hämta Ellis från dagis

Äntligen hemma!!

Nu e man hemma igen efter en långhelg uppe i byn. Ids inte destomer gå in i detalj på helgens aktiviteter, var begravning på fredan, lördan var ganska så slapp, idag har vi firat farsdag + att vi har varit å kollat på hus. Måste säga att huset helt klart är intressant, men vi får se...... Ska väl fundera lite....

Annars har helgen varit lugn.......har åkt runt idag å varit social, det vill säga en massa te å fika :-)

Borde gå i säng, ska upp tidigt. Ellis ska till sunderbyn å träffa talpedagogen, blir spännande att höra vad hon säger. Tycker att Ellis har blivit mycke bättre å pratar mer tydligt. Sen har jag lovat att vi ska äta lunch på stan, fast jag är sjukt sugen på sushi så jag kanske hoppar lunchen å tar med sushi hem som middag i stället. Har lovat min plastsvärmor (jaaa, jag har faktiskt en sån!) att ta med sushi nästa gång jag kommer upp. Borde boka in mig på utbildning hos AK, så att jag kan göra själv :-)

Visst ja, vinterjacka måste jag åxå hitta.....


*puss*


Dagens lunch



Min nya favorit: Tacoröra. Gott, enkelt och snabblagat :-)

Kallt.....

....var -5 i morse när jag steg upp :-( Gillar inte när det är kallt å gillar inte att frysa. Åker upp till byn i kväll å där lär det säkert vara ännu kallare. Är avis på min mamma som åker till soliga Spanien nästa vecka å ska vara där i tre veckor...inte alls avis...nej då!! ;-)

E somnade i hyfsad tid för ovanlighetensskull igår, så det var en glad E som väckte mig i morse. Synd bara att hon ska ha så bråttom att stiga upp, jag gillar ju att ligga å mysa under det varma täcket.

Nu ska jag fortsätta att dona med tvätt, städning å packning. Ska hämta E från dagis på en stund åxå.

På allmänhetens begäran.....

...nja, kanske inte riktigt. Men på fröken D:s begäran så hon har koll på vad jag gör om dagarna ;-) så startar jag väl åxå upp en blogg.


Så vad har jag gjort idag?

Blev väckt av söta Johan som smsade mig vid 6 tiden om hur utgången av presidentvalen i USA gick. Vääääldigt uppskattat, NOT. Nåja, slummrade om just innan väckarklockan ringde. Drog mig upp å fick E till dagis, sen fort hem å göra sig presentabel för resten av världen. Varit in till stan å fått mina naglar fixade, sen en snabbis in på MQ och Åhlens för att hitta en farsdagspresent, nått att ha på mig till begravningen på freda + en hemsk spegel åt mamma min. Är en spegel som förstorar 5 ggr, blev yr bara av att titta i den.


Sen hem, hämta E från dagis. Gjorde lunch åt mig å lite mellis åt E. Sen har vi bara softat, städat, tvättat. Medans E badade badkar passade jag på att pilla ut linserna, tvätta bort sminket å lägga en ansiktsmask. Skönt att ha bort gjort det så pass tidigt.


Ne, nu ska jag få E i säng.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0