Ibland har man tur :-)

Idag har jag å Ellis verkligen segat. Tror jag fick henne att klä på sig runt 13 tiden. Satt vid datorn där strax efter 13 å läste om biljettstrul för Bruce Springsteen i sommar. Jag & Peter pratade i helgen om att det skulle ha varit kul att vara å kolla, så jag loggade in på Eventim för skojskull för att kolla om det fanns nått kvar. Var några ströbiljetter kvar å medans jag försökte hitta i alla fall två st så släppte dom biljetter för en extra spelning å vips så hade jag bokat å betalat för 4 biljetter!! Vart nog lite chockad å förvånad att det faktiskt gick hyfsat lätt, å Peter vart som lite förvånad han åxå när jag ringde å berättade vad jag hade gjort. Nåja, kul ska det bli i alla fall :-)

Nä, nu ska jag städa undan efter middan. Blev Ellis favvo idag... torsk, potatis å äggsås.

*pussar*

Nytt recept

Var sugen på kycklingpaj idag å googlade fram ett recept. Hittade ett som lät gott å satte igång. Kommer ni ihåg avsnittet i "Vänner" när Rachel gör efterrätten till Thanksgiving och hon inte märker att bladen har fastnat?  Kom att tänka på det avsnittet ju längre jag kom i matlagningen. Nåja, nu blev pajen rätt ok men det var nog sista gången jag gjorde den.

Då var det sönda igen å ännu en helg har passerat. Var å badade på hertsön med syster å tjejerna igår.  Var helt färdig efteråt så vi var å hämtade mat från Österns Pärla, var hur gott som helst :-) Idag har jag städat å röjt upp här hemma. Peter & Ellis åkte å hälsade på Peters moster, under tiden hann jag få det mesta gjort + att påbörja middan.

Måste få tacka min älskling för att jag har fått sovmorgon hela helgen, har varit sååå skönt att få sova ut :-)

*pussar*

Förlåt!!

Förlåt för dålig uppdatering den senaste veckan. Men jag har varit sååå trött dom senaste dagarna. Det har inte blivit mycke gjort kan jag säga. Har suttit å pluggat i massor, men det känns som om det går in från ena hållet å ut genom det andra, får väl se om nått har fastnat.

Var med Ellis igår på 5½ års kontoll, hon fick vaccin å var jätteduktig. Var nog mer jag som var nervös, har vääldigt svårt för sprutor. Nåja, nu e Ellis klar för skolstart i alla fall. Var som sista gången på BVC med henne, nästa gång det är rutinkontroll så blir det hos skolsköterskan. Huvva, kan inte fatta att våran tjej redan är så stor.

Annars har det inte hänt destomer, har varit å gjort mina naglar idag. Så nu e dom korta igen, tar ett tag att vänja sig. Men dom e supersnygga som vanligt :-)

Nä, nu ska jag ta å koka lite te å mumsa på en semla. Jag å Ellis kunde inte låta bli att köpa semlor idag när vi var å handlade. Men hon gillade bara locket å grädden :-)

*pussar*

Fredag

Idag har vi varit ut till syster i Persön å hälsat på. Har gosat med Leo, fikat å surrat. Efter det så åkte vi till Toy´s r us, Ellis hade fått ett presentkort dit i julklapp å nu skulle hon välja nått. Vi var där i nästan 50 min (!!!!), det var svårt att välja men tillslut så blev det ett "Spöket laban" spel. Var till Ica Maxi å storhandlade, sen hem för att laga middag. Blev Tacos :-)

I kväll blir det fredagsmys, har köpt lite ost & kex. Blir väl att kolla "Let´s dance", fast jag såg att Filip & Fredrik skulle vara med i "På spåret" å det kan åxå vara kul att kolla.


Jo, har den här åxå som sällskap i kväll :-)

*puss*


Tar det aldrig slut?

Fick dåliga nyheter idag.
Hur mycke ska en männska behöva gå igenom på så kort tid?
Det är inte rättvist...


Vardag igen

Jaha, nu är vi tebax i vardagen igen. Idag har Ellis varit på dagis å jag har haft min första körlektion. Tycker att det gick hyfsat bra å har en bra lärare. Ska dit på torsda igen :-)

I helgen var vi då upp till byn igen. Var begravning på lördagen, stod inte min gammelmormor nära men ville vara där för min mormor. Gör så ont i mitt hjärta att se henne så lessen, hon har haft ett tufft halvår. Fick skjuts tebax till Pajala av Patrik & Daniel. Sminkade om mig, bytte kläder å fixade håret, sen var det dax för 40-års fest hos Christer. Peter skjutsade mig dit på spark, var helt sjukt kul å villket före!! Måste ut å åka med Ellis nästa gång vi kommer upp :-) Killarna gick till bastun direkt när vi kom å vi tjejer blev kvar å satt å surrade. Till slut så vart vi less på att vänta på grabbarna så vi fikade utan dem, var jättegod smörgåstårta. Killarna började droppa in allt eftersom,  å efter 4 (!!!) timmar kom Peter in. Då var han full :-) Kan ju säga så mycke som att det inte blev nån sparktur tebax.

Glömde nämna att jag blev moster igen i lördags till världens sötaste Leo



Nu är det snart dax för sängen, ska med Ellis till tandläkaren redan 7.50 i morgon. Blä, inge roligt att ha väckarklockan på ringning, tycker om att sova länge. Ja, ja...idag har varit en riktigt bra dag :-)

*pussar*

Home sweet home :-)

Har ju faktiskt varit hemma nu i några dagar. Var såå skönt att komma hem å få sova i egen säng. Har fått Ellis rum i ordning, vi har rensat en massa å fått skrivbordet på plats. Ätit min efterlängtade sushi i söndags när vi kom till stan. Blev en väldigt blandad middag, jag åt då sushi, stekte plättar åt Ellis å Peter & Christer beställde pizza.

Ellis har haft hög feber sen natten mot lörda, idag är hennes första feberfria dag. stackarn har varit helt däckad. Man e inte så tuff när man har 39,8 i feber, har blivit en massa Disney Channel å glass. Så idag när vi steg upp så var vi ganska så rastlösa, eftersom febern var borta å både hostmedecinen å alvedonen var slut så bestämmde vi oss för att åka en snabbis in till stan. Hittade ett par jeans åt mig å en klänning å Ellis. Åt en sen lunch, efter det var Ellis ganska så slut så vi tog bussen hem.

Åker upp till byn igen i morgon. Ska på min gammelmormors begravning, å sen 40-års fest. Ska försöka vara å kolla på ett hus åxå, har hört att det tydligen är ganska mycke att repa på det. Men läget å själva tomten verkar fint å sen är det ju trevliga grannar åxå :-)

Nä, nu ska jag ta å packa klart.... ska bli skönt att vara hemma nästa helg å bara vara.

*kramar*


IKEA

Var en orolig natt förra natten. Ellis har blivit sjuk å hade hög feber, hon var brännhet å sov oroligt. Ville ha vatten å att man skulle killa ryggen. Gick ju faktiskt å la mig i hyfsat god tid eftersom jag å mamma hade planerade att åka till ikea idag. Snacka om att man har vänt dygnet om man tycker att man går å lägger sig tidigt vid 00.40. Nåja, efter vad som känndes som en microsekund så ringde väckarklockan å det var bara att dra sig upp å göra sig iordning för bilresa till Happis. Blev ett skrivbord + stol åt Ellis, 600 värmeljus åt Hurris& Linda, lite porslin, rosa backar till Ellis rum + en massa småplock. Blev inte att köpa ny säng åt Ellis, blev väldigt osäker när jag såg den å visste inte om jag gillade den eller ej. Har sett en liknande på ett annat ställe så ska vara å kolla på den när jag jag e i stan igen.

I morgon blir det att packa in alla grejer i bilen å bege sig till stan. Guu, vad skönt det ska bli att komma hem :-) Ellis fick välja om hon skulle följa med eller bli kvar med farmor. Hon har haft hemlängtan nu i ca 1 vecka så valet var inte så svårt. Peter har redan bestämt att det blir att beställa pizza till middag när vi kommer hem, men har lyckats övertala honm att svänga förbi Stationsgatan så att jag får min efterlängtade sushi :-)

*pussar*


Nu e det slut...

Kan ni fatta att jul å nyår redan har passerat? Tycker det känndes som om vi skulle vara här uppe i byn i en evighet å nu är det inte länge kvar till söndag å det är dax att packa in sig i bilen å bege sig hem till stan. Nåja, nu kommer jag ju bara vara hemma till på tisdan å sen beger jag mig upp igen eftersom vi ska på begravning samt fira av en 40-åring, dock inte samtidigt men på samma dag :-) Lämnar kvar Ellis hos farmor eftersom det bara blir en kort visit hemma, men nog börjar hon åxå få hemlängtan. Har funderingar på att åka till Ikea, har hittat en säng å skrivbort till Ellis rum som skulle passa bra.

Så..hur var erat nyår? Vi hade det jättetrevligt hemma hos Peters bror, å god mat åxå (joels catering) Efter maten badade killarna bastu å badtunna, fick stressa på en del där innan tolvslaget å då hade dom hållt igång med badandet i ca 4 timmar. Efter en massa raketer for dom flesta till krogen, vi blev kvar å surrade å när vi tilslut började prata om utgång så insåg vi att det var bara en timme kvar tills dom stängde å då var det ju ingen ide tyckte vi. I stället åt vi av resterna från middagen, städade upp lite å beställde taxi hem. Kan säga att jag hade en mycke bra början på detta år i gott sällskap av goda vänner. Men du tjejen som tog mina skor, jag vill ha tebax dom!!!!

Har sett i många bloggar att man summerar det gångna året. Vet inte om jag kommer ihåg destomer månad för månad,  men årets minnesvärda kommer här:

* Året började faktiskt med att Peters pappa och hans Maria vigdes ute i skogen bland eldar, stjärnhimmel och goda vänner & familj. Det var även den kvällen jag för första gången såg å hörde när nån bröt ett ben....huvva....
* Stockholmsresan med jobbet, sjukt kul och mycke alkohol.
* Jag följde "Körslaget" med stort intresse eftersom min kära kusin var med.
* Första gången som jag hade betald semester i 4 veckor
* Vimmerby/Stockholms resan 
* En vecka på Pite havsbad med husvagnen å goda vänner
* Våran tjej fyllde 5 år
* Åsa blev fru Rönnbäck
* Detta var även det år som min plastmormor Agnes samt min älskade morfar förlorade sin kamp mot cancern. Saknar er
* Telia SM i Nynäshamn, tack AK för en helt galen helg :-)
* Jag fick säga "Hej då" till Telia å alla underbara kollegor, å i stället säga: "Hej arbetsförmedlingen"
* Vi började fundera på att flytta upp igen och kikar på hus
* Våran stora tjej lärde sig cykla, samt började sitt sista år på dagis
* Jag & Peter hade 8 års dag, firade med att Peter jobbade & jag hade tjejmiddag :-)

Det var väl lite av det som jag kommer ihåg just nu. Finns säkert massor av stunder och minnen som jag just nu i min trötthet inte kommer ihåg. Jag tycker på att det stora hela att 2008 var ett helt okej år, nog har det funnits jobbiga och tunga situationer när man känner att allt går emot en å att man bara får kämpa. Men 2008 har åxå haft soliga ljusa stunder, minnesvärda och varma. Jag har förhoppningar på 2009, den här våren kommer jag att ha två mål. Jag lovar att meddela när jag har nått dem, för det ska jag, skam den som ger sig!! :-)

*pussar*


*

RSS 2.0